Guide til Christiansø - Ertholmene - Danhostel Sandvig Bornholm

Ertholmene – Christians ø

Ertholmene blev i 2018 udnævnt som en del af Danmarks naturkanon. Det forstår vi godt, for det er i særdeleshed et helt unikt sted. Ertholmene består af 3 store øer og en række mindre. De 3 store øer er Christiansø, Frederiksø og Græsholm. Sidst nævnte er fredet fuglereservat og færdsel på øen er ikke tilladt. Øerne er Danmarks østligste punkt.

Book din ferie på Bornholm her.

Christiansø

Specielle øer
På en klar solskinsdag kan man fra det nordlige Bornholm se ud til de smukke øer, der gemmer sig i horisonten. Hvis man kigger på et søkort med havdybde, vil man se at hele øgruppen står på en sølje i vandet.

Tag på tur til øerne
Christiansøfarten sejler fra Gudhjem i hele sommerhalvåret, og andre både tilbyder også sejlture til øgruppen. De fleste vælger at tage en endagstur til øen, hvor de har ca. 4 timer til at gå rundt og opleve både Christiansø og Frederiksø. Få en naturoplevelse i særklasse på de historiske fæstningsøer. Lokale guider viser jer gerne rundt på øerne.

Helt unik natur
De 3 øer er hjemsted for Danmarks største bestand af edderfugle, som har redder overalt på øerne. Når man går ud i terrænet, skal man derfor se hvor man træder, da edderfugle hunden er godt kamufleret. På den fredede Græsholm findes Danmarks største koloni af alk og lomvie. På det lille klippeskær Tat har en stor sælkoloni fundet sig til rette. Det er derfor oplagt at tage på sælsafari ved øerne. Øernes vandhuller myldrer med sjældne padder, der danner en smuk lydkulisse med deres kvækken.

Fakta om Ertholmene

  • Der er ingen biler på øerne
  • Der bor ca. 100 mennesker fast på øerne
  • Øerne ejes af staten og administreres af forsvarsministeriet
  • Øerne besøges hvert år af mellem 40.000 og 60.000 turister
  • Øerne har eget brandvæsen og beredskab der består af lokale beboere

Læs mere om Ertholmene og Christiansø og hvad du kan opleve lige her.

christiansø1

Få inspiration til din ferie på Bornholm her.

Book din ferie på Bornholm her.