Coasteering på Bornholm - Danhostel Sandvig - Klippeklatring

Coasteering på Bornholm

I gamle dage kaldte vi det “at klatre på klipper” i dag kaldes det for coasteering og er en seriøs outdoor sport.

Det er derfor populært i Norge og Sverige, men på Bornholm kan man, som det eneste sted i Danmark, også få oplevelsen. Det handler kort fortalt om at komme fra A til B, men helt ude langs klippekanterne, og det betyder at der skal klatres, svømmes, springes fra afsatser, glides, rappelles osv. Oplev den Bornholmske klippekyst, som du aldrig har prøvet før.

Coasteering med professionel guide arrangeres blandt andet af Bornholms Outdoorcenter.

Book din ferie på Bornholm her.

coasteering

Coasteering på egen hånd
Du kan også prøve coasteering på egen hånd hvor du kun klatre og går turen på selve klipperne. Så springer du turen i vandet og de helt store klatringer over.

En god begynder tur med coasteering kan man tage fra sandvig strand til Hammerodde fyr. Turen er på ca. 1 km, men bliver lidt længere når man tager den uge på klipperne.

Turen er for alle, også børnene, da der ingen høje skranter er.

Turen anbefales ikke til dem med tilbøjelighed til at vride om på anklerne.

Vi anbefaler at man tager turen en dag med så lidt vind som muligt og helst en dag hvor det ikke er for varmt. Coasteering er en rigtig god aktivitet i vinterhalvåret.

Du skal have tøj på der dækker hele kroppen, lange bukser og ærmer, ellers skraber du dig på klipperne. Gode sko med gummisåler der kan stå fast. Så skal du gerne have et par gode handsker på, arbejdshandsker eller tynde læderhandsker. Har du “håndværkerhænder” så behøver du nok ikke handsker.

Sørg for at dine hænder er fri, har du vand med så hav flasken i bæltet eller en rygsæk.

coasteering

Turen fra Sandvig Strand til Hammerodde Fyr
Start på Sandvig strand og gå langs vandet mod Hammerknuden. På et tidspunkt kommer du til en låge i et dyrehegn, gå igennem den og start turen. Nu gælder det om at komme fremad så tæt på vandet som muligt. Nogen steder kan man komme helt ned til vandet og andre steder må man lidt længere op. I går hele tiden langs den asfalterede sti der fører ud til Hammerodde fyr, og det er derfor let at stoppe hvis man får nok og gå op til stien. Der er heller ikke så langt til hjælp hvis man skulle få vredet om på foden. Når I kommer ud hvor I kan se Hammerodde Fyr så vil I ca. 50 meter fra fyret møde endnu et dyrehegn. Her er ingen låge og I må gå op langs hegnet til stien. Her slutter turen, for nogen alt for tidligt. Gå de sidste 50 meter til fyret oppe på stien og nyd den smukke udsigt.

coasteering

Flere tips til outdoorferie på Bornholm her.

Book din ferie på Bornholm her.