Gourmet ferie på Bornholm - Vi giver jer de gode idéer.

Gourmet ferie på Bornholm

Bornholm skal spises og drikkes. Bornholm er godt med på gourmetbølgen og øen er kendt som et mekka for madelskere, der skal have noget godt at spise, og gode madoplevelser med i deres ferie.

Vi kommer her med et bud på nogle af de gode spisesteder, som I bør opleve når I er på gourmet ferie på Bornholm.

Book din ferie på Bornholm her.

gourmet

Kokkenberg
Lige nede om hjørnet her i dejlige Sandvig ligger det nyåbnede Kokkenberg. Her er lækker mad der ligner en million men koster mindre end mand skulle tro. Har du børn med finder de også på noget godt til dem. Her er åbent både til frokost og aften.
Læs mere om Kokkenberg her.

Restaurant Le Port
En af de smukkeste små byer på Bornholm er Vang. Og på den smalle snoede vej ned til Vang Havn ligger Restaurant Le Port, med skøn udsigt ud over Østersøen. Her er fokus på bæredygtighed, nordisk mad, Bornholmske specialiteter, og generelt alt det lokale som øen har at byde på. Her er både frokost og aftenmenu.
Læs mere om Restaurant Le Port her.

Cafe Genlyd – Ekkodalhuset
Cafe Genlyd i Ekkodalen ligger som man kan gætte midt i Ekkodalen, og du kan derfor nyde din mad med den smukke Bornholmske natur lige ved siden af. Smag på Danmarks største tartelet på 500 gram. Oplev den levende og venlige betjening af folk som viser, at de faktisk elsker det de laver. Her er få men gode retter, og der er også tænkt på børnene og vegetarer. I højsæsonen skal der bookes bord i god tid.
Læs mere om Cafe Genlyd her.
tartelet gourmet bornholm
gourmet bornholm

Lassens Restaurant
På Stammershalle Badehotel ligger Lassens Restaurant, lige midt imellem fiskerlejet Tejn og Gudhjem by. Stedet bryster sig af at ære nabo til havet, og her kan du derfor også nyde din mad, med udsigt ud over den smukke Østersø. Her er både frokostmenu med smørrebrød og salater samt en aftenmenu, hvor man kan få stedets sammensatte menu eller bestille a la carte.
Læs mere om Lassens Restaurant her.

Sandvig is Kalas
Man kan ikke tage til Bornholm uden også at nyde en klassisk isvaffel. I gåafstand fra Danhostel Sandvig på Sandvig havn finder du ishuset Kalas is. Her kan du ud over en dejlig vaffelis også købe lækker kvalitets kaffe. Her er også mulighed for at nyde et koldt glas vin og en kage. Beliggenheden er mindst en million værd, og du kan nyde din is eller kaffe imens du sidder på de bornholmske klipper.
Læs mere om Kalas is her.
Kalas is

Restaurant Det Røde Pakhus
Midt i Rønne by ligger Restaurant Det Røde Pakhus. Smukt gourmet mad med fokus på lokale råvarer og høj kvalitet. Her forsøger man at kombinere det bedste fra havnen og fra skoven, og derved skabe dejlige måltider. Samme folk står også bag Restaurant Christianshøjkroen i almindingen og Restaurant Molen i Nexø. Det er således et rutineret team, der står klar til at tage imod jer til frokost og aftensmad.
Læs mere om Restaurant Det Røde Pakhus her.

Fru Petersens Cafe
Hyggelig café midt på Bornholm tæt på byen Østermarie. Her er indrettet med nye og gamle ting, så du føler at du er kommet ind i bedstemors stuer. Her kan du nyde det berømte kagebord af den gammeldags slags med kringle, boller, lagkage, æblekage og skærekager, alt er selvfølgelig hjemmebagt. Kagebordet er inkl. kaffe, te, varm kakao med flødeskum, samt saft og juice.
Læs mere her.

Røgerierne på Bornholm
Man kan ikke sige Bornholm uden røgerier og selvom man er på gourmet ferie, så skal der være plads til en klassisk røget sild med rå æggeblomme. En ”Sol over Gudhjem” må man ikke snyde sig selv for. Der findes røgerier rundt om ved kysterne på Bornholm flere steder, og de fleste af dem byder både på en stor buffet med røgede fiskespecialiteter, og en butik hvor du kan købe egen fisk med hjem. Tæt på os her i Allinge finder du to røgerier, Allinge Røgeri og Nordbornholms Røgeri beliggende på hver sin side af haven.
Læs mere om Allinge røgeri her.
Læs mere om Nordbornholms Røgeri her.
Røgerier i solnedgang

Husk at når I bor på Danhostel Sandvig, bor I billigt og har derved flere penge til den gode mad på ferien. Book jeres ophold her allerede nu. Og ja vi har selvfølgelig en lækker morgenbuffet klar til jer.

 


Vejbod

Disse Bornholmske specialiteter skal du købe med hjem. (de fleste kan købes i de Bornholmske supermarkeder)

Bolsjeriet
Øens og måske Danmarks bedste bolsje. Bolsjet er luftigt og ikke så massivt som traditionelle bolsjer kan være, og det er med til at gøre dem ekstra lækre.

Bülow lakrids
Lakridsen der kendt i hele verden lavet af Johan Bülow, der startede sin produktion i et lille lokale i Svaneke.

Bornholmsk Pasta fra Pastariet
Et af de lækre gourmetprodukter der har stor succes på Bornholm.

Karameller fra karamelkompagniet
Verdens bedste gourmet karameller, hvis de selv skal sige det. Og de er virkelig også lækre.

Vin fra Lille Gadegård
Selvfølgelig laves der også vin på Bornholm, her er et stor udvalg af rødvine, mousserende vine og spiritusser, alt sammen produceret på gården.

Honningsyp fra Den Bornholmske Spritfabrik
Den søde smag af honning har i århundrede reddet snapsen på Bornholm. Køb en flaske af traditionelt sød snaps med hjem.

Lehnsgaard rapsolie
Lækker rapsolie der kan bruges til både dressinger og som stegeolie, da den ikke bliver harsk ved opvarmning. Findes også i forskellige smagsvarianter.

Øl fra Svaneke Bryghus
Det Bornholmske øl eventyr der har resulteret i et hav af anerkendte og gode øl. Her kan også nydes dejlig mad på Restauranten.

Bornholmsk Honning fra Den Gamle Skole
Lækker lokal honning produceret på øen.

Den ægte Bornholmersennep
Lækker lokalt produceret med mange spændende smage.

Most fra Bornholms Mosteri
Gourmet most, der er så god af du også finder den på mange af de Bornholmske spisesteder. En af vores egne favoritter.

Bornholmske Rugkiks
Klassikeren som er kendt i hele verden. Om de smager godt, er op til den enkelte. Kan købes overalt.

Oste fra st. Clemens mejeri
De skønne oste lavet af mælk fra Bornholmske køer kan købes i stort set alle supermarkeder. Ligesom den Bornholmske mælk også er de lokales foretrukne. Bornholm er det eneste sted hvor Arla endnu ikke har kunnet udkonkurrere det lokale mejeri, og det er man ret stolt af på øen.

Christiansøpigens Sild
Skønne marinerede Sild lavet på gamle opskrifter, der har været i familien i flere generationer.

Hallegaards pølser
Lækre lokalproducerede pølser og slagterprodukter. Der findes flere forhandlere rundt på øen og der sælges også i gårdbutik og fra vogn.

Få inspiration til hvad I skal opleve på Bornholm ud over den gode gourmet mad her.

Book din ferie på Bornholm her.

Se også Destination Bornholms store madguide her.

svanekebryg