Bæredygtig/klimavenlig ferie på Bornholm - Danhostel Sandvig

Tag på bæredygtig/klimavenlig ferie på Bornholm

Klimavenlig Ferie er blevet noget som vores gæster har stor fokus på. Derfor har vi også stor fokus på det og arbejder løbende på at gøre vores sted med klimavenligt. Det gør vi blandt andet med en grøn tilgang til alt nyt vi laver og renovere og ved at have fokus på FN´s verdensmål i vores hverdag.

YES i 2021 kunne vi fejre at vi vores bygninger blev 100 % fossilfri. – Ingen gas, ingen olie kun rent el.
Bornholm har som mål i 2025 at alt energi kommer fra vedvarende energikilder.

Vi giver dig her en guide til den ultimative bæredygtige og klimavenlige ferie på Bornholm.

Book din ferie på Bornholm her.

Klimavenlig ferie

Klimavenlig overnatning på Bornholm
Når du overnatter hos os på Danhostel Sandvig, så overnatter du på et sted der sørger for hele tiden at arbejde hen mod FN´s verdensmål. Herunder klimamål. Det blev en del af Danhostels DNA og manifest i 2019. Du kan læse mere om hvad vi konkret gør på vores side om FN´s verdensmål.

Klimavenlig transport til Bornholm
En af de mest klimavenlige måde at komme til Bornholm på er med kombineret bus og færge. Der findes flere busselskaber, der kører passagerer til og fra Bornholm. Hvis I vælger at køre med Kombardo Expressen køre den direkte om bord på færgen, og sætter jer først af i Rønne havn. Der går busser på øen direkte fra Rønne havn til vores hoveddør. Der er flere ruter der kører forbi os. I kan således tage både bus 2, 7, 8 og 10. Hvoraf Bus 7 og 8 er den mest direkte rute.

OBS: Vidste du at flyselskabet DAT som flyver til og fra Bornholm faktisk er så klimavenligt at det er bedre for klimaet hvis I flyver til Bornholm frem for at tage jeres egen bil med hurtigfærgerne. Især hvis I kun er 1-2 personer.

Klimavenlig transport på Bornholm
Den klassiske cykelferie på Bornholm må være den ultimative klimavenlige ferie. Vi hjælper jer gerne med at leje cykler ved ankomst. Ellers går der flere busruter lige uden for vores dør. Vi ligger også i gåafstand til både dejlig badestrand og Bornholms største attraktion Hammershus. Også den smukke Hammerknude ligger lige i vores baghave. Endelig er det også tit nemt at få et lift, hvis man tomler på øen. Se vores side om attraktioner i gåafstand fra Danhostel Sandvig her.

Klimavenlige måltider på Bornholm
Flere af de gode spisesteder på Bornholm servere klimavenlig og vegetarisk kost. Hvis I selv vil lave jeres mad, så kan I benytte vores gæstekøkken, og der kan handles gode økologiske råvarer i Netto eller SuperBrugsen, som ligger bare 2 km fra Danhostel Sandvig Vandrerhjem på Allinge havn. Gåturen derned er langs den smukke klippekyst. Besøg også de mange lokale steder, hvor der produceres bornholmske specialiteter. Og stop gerne ved vejboderne, hvor I finder frisk frugt og grønt i hele sæsonen.

Klimavenlige oplevelser på Bornholm
Naturen er gratis og en gåtur har aldrig skadet nogen. I kan fra Danhostel Sandvig gå den smukke rute Hammerknuden rundt. Ruten er på lidt over 7 km i helt unikt og smukt kuperet terræn. Vi ligger også kun en lille gåtur fra det smukke helleristningsfelt Madsebakke og Hammersholm. I kan cykle til Hammershus på under 10 minutter, og så sparer i betalingsparkeringen ved oplevelsescenteret. I kan også cykle til den smukke bjergby Vang, der ligger mindre en 7 km væk. Forsæt til klippehulen John kapel, så har I stadig under 10 km hjem. Nærmeste rundkirke er Ols kirke, der kan I cykle hen på 20 minutter. I kan altså let få en masse skønne oplevelser på Bornholm, uden at skulle ret langt rundt, når I overnatter på Danhostel Sandvig Vandrerhjem på Nordbornholm.

Book jeres klimavenlige ferie på Bornholm her.

Klimavenlig ferie

Læs mere om cykelferie på Bornholm her.