Strandene omkring Bornholm - Guide - Danhostel Sandvig

Strandene omkring Bornholm

Bornholm er kendt for sine klipperkyster, men heldigvis er der også en masse smukke og hyggelige sandstrande på øen.

Dueodde på Sydbornholm er nok den mest kendte med sit hvide og meget fine sand. Tæt på Dueodde ligger Balka strand i bugten ved Nexø. Her er meget lavvandet og derfor rigtig børnevenligt. Uanset hvor vinden kommer fra kan du altid finde en strand med læ, da øen har strande ud til alle 4 verdenshjørner.

Book din ferie på Bornholm her.

Sandvig Strand

Sandvig strand ”Vores strand”
Her i Sandvig på Nordbornholm har vi også en dejlig strand. Her er livredder tårn hele sommeren. Sandet er fint og hvidt og her er også klipper. En strand med et godt mix af hvad Bornholm har at byde på. Der er en del små strande imellem klipperne på Nordbornholm og tit finder man et sted hvor man ligger i læ ved klipperne hvis det blæser. Når I bor på Danhostel Sandvig Vandrerhjem, er I under 200 meter fra vandet og den skønne strand.

Sandvig strand har:

 • Livreddertårn i sæsonen
 • Toiletter
 • Omklædnings skærm
 • Bruser
 • Kajak og Sup board udlejning
 • Petanque bane
 • Beach wolley bane
 • Gratis parkering
 • Badebro
 • Klipper og sand
 • Spisesteder tæt på
 • Asfalteret sti helt ned til sandet

sandvig strandÆldre billede af Sandvig Strand.

Ingen ubehagelige overraskelser i vandet
Havet omkring Bornholm består af brakvand og det vil sige at saltindholdet er meget lavt. Det betyder at du kan dykke med åbne øjne uden de store problemer. Det betyder også at man slipper for ubehagelige ting som eks. brandmænd i vandet, der ikke findes omkring Bornholm. Her er (Officielt) heller ingen krabber, men nogen ser dem alligevel. Du finder derfor højst en vandmand, små fisk og blåmuslinger der aldrig bliver så store som i resten af landet. Der er i øvrigt heller ikke noget tidevand i Østersøen og vandstanden på strandene er derfor den samme hele døgnet.

Intet tidevand
Østersøen har stort set ikke noget tidevand da området er lukket godt inde af Danmark og de små passager i store og lillebælt kan ikke flytte vandet hurtigt nok til at der kan blive ebbe og flod to gange i døgnet. Når vinder blæser i lang tid fra nord og øst bliver vandet presset ud af Østersøen og så er der generelt meget lavt vand ved kysterne. Omvendt kan vinder også skubbe vand ind i Østersøen der giver højvande. Det sker dog en del langsommere end almindeligt tidevand.

Dyrelivet i klipperne ved kysten
Hvis du er heldig og finde en lille sø imellem klipperne, der er fyldt med ferskvand, så kan du sandsynligvis finde salamandere og andre padder. Et godt sted er ved Gudhjem havn eller Stammershalle. Husk at dyrene er fredet og kun må studeres for efterfølgende at blive sluppet fri igen.

Sæler
Der er i de seneste år dukkert rigtig mange sæler op omkring Bornholm og Ertholmene (Christiansø), helt op imod 40.000 sæler menes at holde til i området. Disse sæler kan en gang imellem spottes mellem klipperne eller på strandene. Hvis I ser en sælunge så hold afstand og rør ikke ved den. Man risikerer at den bliver afstødt af sin mor og lider en pinefuld sultedød. Selvom den ligger i flere timer skal man lade den være. Moderen holder øje ude i vandet og kommer ind når der er ro på. Kontakt receptionen hvis I kunne tænke jer en sælsafari sejltur til Ertholmene.
Sælsafari på Bornholm

Andre gode strande på Bornholm
Omkring Rønne findes også gode strande både syd for byen og nord for byen. Ved Galløkken syd for Rønne findes en helt ny strand der blev etableret i forbindelse med havneudvidelsen i 2019. Her er også små mindre strande hvor man kan finde en sten at hoppe fra. Ved Hasle og i det område er der også gode strande. Pas på hestehullerne når I bader, de mange sten og klipper i vandet kan lave skjult understrøm. Bad generelt aldrig alene eller steder hvor andre ikke bader. Bornholmerne ved hvor der er sikkert. Er man i tvivl så bad ved livredder tårnene rundt på øens strande. Besøg også den kendte Dueodde strand på Sydbornholm med sit fine hvide sand.

Se også en god oversigt over de Bornholmske Strande her.

dueodde strand

Book din ferie på Bornholm her.