Oplev bisonflokken på Bornholm - Danhostel Sandvig

Oplev bisonflokken på Bornholm

I 2018 blev det 5-årige forsøg med Bison på Bornholm afsluttet med, at man besluttede at Bisonflokken skulle blive på øen. Bisonflokken skal stadig være bag hegn i Bison skoven i Almindingen. Derfor kan du altså stadig være heldig at se den europæiske bison på Bornholm, som det eneste sted i Danmark.

Book din ferie på Bornholm her.

bison bornholm

Svære at finde
Lidt ligesom med nordlys og solskinsvejr, så er der ingen garantier for at du møder bisonflokken selvom du besøger bisonskoven. Der findes bornholmere der har forsøg flere gange uden held. Men heldigvis er der også mange, der har set dem op til flere gange. For at finde flokken skal man gå efter de lysninger der er i skoven. Flokken ses lettest i efterår og forårssæsonen, hvor der ikke er blade på træerne. Desuden er morgen og aftentimerne der de er mest aktive. Hvis I finder dem så hold en afstand på mindst 50 meter, det er vilde og store dyr.

bison bornholm

Historien bag bisonflokken på Bornholm
Bisonflokken blev sat ud som et forsøg, man ville se om den truede europæiske bison kunne overleve i den Bornholmske natur. Det kunne den og flokken er siden vokset stødt, og det var vist sig også at have en positiv effekt på resten af skoven. Ud over det er Bisonflokken blevet en populær attraktion på Bornholm, hvor mere end 100.000 årligt lægger vejen forbi det 200 hektar store område i Almindingen.

Her finder i Bison på Bornholm
Bison skoven ligger i og omkring Svinemosen i Almindingen. I kan ved fugletårenet ved Svinemosen starte og få et godt udsyn over en stor del af området. Stedet ligger ikke så langt fra Ekkodalen og man kan derfor kombinere de to ting, og få en god udflugt ud af det. Spis evt. i Cafe Genlyd i ekkodalen og få Danmarks største tartelet. Den er god skal vi hilse og sige!

Læs mere om de bornholmske bisoner her.

Få mere inspiration til din ferie på Bornholm her.

Book din ferie på Bornholm her.

bison