Ornitologiske Ture – Se på fugle på Bornholm - Danhostel Sandvig

Ornitologiske ture – Se på fugle på Bornholm

Ornitologiske Ture til Bornholm er populært blandet fuglekiggere. Danhostel Sandvig er et perfekt udgangspunkt for en tur med fokus på fugle. Vores unikke beliggenhed i gåafstand til Danmarks eneste fuglefjeld, og Bornholms bedste lokalitet for fugletræk, gør Sandvig til et ideelt sted at overnatte, når I skal se på Fugle på Bornholm.

Book din overnatning på Danhostel Sandvig her.

Ornitologiske Ture Edderfugl

Bådture
Vi ligger for foden af Hammerknuden og du kan derfor let komme på flere ture rundt til fods. Skal du opleve fuglene andre steder på Bornholm eller på Ertholmene, så tag bussen lige uden for vores dør. Vi booker også gerne jeres tur med Christiansøfarten så I kan se på fugle på Ertholmene. Endelig har vi en god kontakt til bådture, der kan tage jer på alene ture ud og se fuglefjeldet fra vand siden, eller sejle jer rundt om Græsholdmen ved Christiansø. Der er også faste ture fra Hammerhavn med Hammershus bådfart.

Ynglefugle
Hammerknuden byder på mange spændende ynglefugle, her kan ses både alk og lomvi samt sølvmåge, allike, stær og enkelte par af baltisk sildemåge. Og så kan man heldig at se en af de få vandrefalke par, der også yngler på klipperne i Vang granitbrud.

Træk- og rastefugle
Når forårstrækket kommer forbi Bornholm, så kommer fuglekiggerne også. Omkring Hammerknuden kan du opleve følgende trækfugle: Skarver, lommer, alkefugle og dykænder – især ederfugl og sortand – kan ses trække over havet, sammen med bramgæs og traner.

I almindingen kan du som det eneste sted i Danmark være heldig se ynglende Perleugler. Her er sat 45 redekasser op hvor der hvert år er 1-5 ynglende par.

Læs mere om Fugle på Hammerknuden og Nordbornholm her.

Se DOF Bornholms webside her.

Book jeres Ornitologiske tur på Bornholm her.

Ornitologiske Ture - Alk