Rundkirker på Bornholm - En komplet guide - Danhostel Sandvig

Rundkirkerne på Bornholm

Bornholm har 4 rundkirker og det er over halvdelen af alle rundkirker i Danmark. Da der kun findes 3 andre rundkirker i landet. Rundkirkerne har altid været en attraktion for turister og de er omgive af mystik og spændende historie.

Book din ferie på Bornholm her.

Østerlars Kirke – Østerlars Rundkirke (Sankt Laurentius’ kirke)
Mest kendt er Østerlars Rundkirke, da det er den største i Danmark og mest besøgte. Her kommer årligt mere end 150.000 besøgende ud over de almindelige kirkegængere. Østerlars Rundkirke betragtes derved også som en af Bornholms største attraktioner. Det koster en lille skilling hvis man vil ind i kirken og op og se den særprægede tagkonstruktion.
Læs mere om Østerlars Rundkirke og find rutevejledning her.
Østerlars rundkirke

Sankt Ols Kirke – Olsker Rundkirke
Olsker rundkirke er den højeste af rundkirkerne på Bornholm og anses også som den mest elegante. Den er også den rundkirke der ligger tættest på Danhostel Sandvig Vandrerhjem, og kan nås på en lille halv times cykeltur. Kirken er et lille fæstningsværk i sig selv og er bygget så det var næsten umuligt for fjender at trænge ind. Kirken besøges årligt af omkring 25.000 mennesker, så her er mulighed for at undgå de store menneskemængder i højsæsonen.
Læs mere om Olsker Rundkirke og find rutevejledning her.
olskirke

Ny Kirke – Nyker Rundkirke
Rundkirken i Nyker er den mindste og yngste af rundkirkerne på Bornholm, alligevel troner den flot frem når man kommer fra Rønne og kører igennem Nyker, hvor hovedvejen bogstavelig talt ender i kirken. Kirken har kun i begrænset omgang været benyttet som fæstningsværk, og bærer derfor mindre præg af dette i forhold til de 3 andre Bornholmske Rundkirker. Kirken er smukt udsmykket med gamle kalkmalerier, der er værd at se.
Læs mere om Nyker Rundkirke og find rutevejledning her.
nyker-kirke

Nylars Kirke – Nylars Rundkirke
Nylars Rundkirke er øens bedst bevarede Rundkirke og dog nok den mindst kendte. Derfor er Nylars Rundkirke klart et besøg værd. Her finder du to af Bornholms i alt 40 runesten og et hav af smukke gamle kalkmalerier. Kirken ligger på det sydlige Bornholm mellem Rønne og Aakirkeby og er gratis at besøge.
Læs mere om Nylars Rundkirke og find rutevejledning her.
Nylars-kirke

Ud over rundkirkerne findes der også en del andre smukke gamle kirker rundt på Bornholm som er et besøg værd.

Få meget mere inspiration til din ferie på Bornholm her.

Book din ferie på Bornholm her.