Guide til Dark Sky oplevelse på Bornholm - Danhostel Sandvig

Oplev dark sky på Bornholm

Se mælkevejen og stjernehimmelen på Bornholm, som ligger midt i Østersøen og derfor langt væk fra storbyernes lysforurening. Dark Sky handler om at tage ud fra byen der hvor der er så mørkt, at du efter 15-20 minutter udenfor let kan se stjernehimmelen og mælkevejens millioner af stjerner. Et syn som de fleste der bor i storbyen aldrig, har set.

Book din ferie på Bornholm her.

dark sky Bornholm

Oplev Dark Sky på din ferie til Bornholm
Her på Danhostel Sandvig Vandrerhjem ligger vi tæt på havet og tæt på en stor mængde rå natur, hvor der ikke er nogle gadelygter. Det betyder at du ikke behøver at bevæge dig ret langt væk, før du kan se den smukke stjernehimmel. Vi anbefaler en tur til Langebjerg højen, eller Hammerknuden tæt ved os, og vi hjælper jer gerne med at finde det.

Gode råd til din Dark Sky oplevelse
I skal ud omkring tusmørke, det vil sige lidt efter midnat. Her skulle månen lys genere mindst. Det skal være klart og tørt vejr. Medbring en cykelbaglygte, da det røde lys ikke ødelægger jeres nattesyn. Regn med at I skal være ude i ca. 20 minutter før jeres nattesyn er klar og I rigtig kan se stjernerne. Medbring evt. et liggeunderlag eller et tæppe, så I kan lægge jer ned og derved få det bedste udsyn over stjernehimmelen, uden at få hold i nakken. Husk også varmt tøj, det er ikke en god oplevelse hvis man fryser. Medbring evt. en alm. kikkert for at kunne se lidt mere. Husk også at nyde gyset og nattens lyde og alt det andet man ikke lige ser om dagen.

Sådan tager du gode billeder af stjernerne på himmelen
Vil du tage de smukke og bjergtagende billeder af mælkevejen, som man tit ser på instagram, så skal du have et rigtigt kamera med. Det skal have et vidvinkelobjektiv og stå med et stabilt stativ. Eksponeringen skal ligge imellem 15 og 30 sekunder for at få det bedste resultat. Og det er derfor du skal bruge et stativ, så billedet ikke blive rystet.

Vi har de bedste muligheder for Dark Sky her på Nordbornholm, men i den modsatte ende på Sydbornholm ved Dueodde, er der også rigtig gode muligheder for at se nattehimmelen.

Du kan læse mere om Dark Sky på denne side.

Læs mere om hvad du ellers kan opleve på Bornholm her.

Book din ferie på Bornholm her.

dark sky Bornholm