Lejrskoleture Bornholm - Danhostel Sandvig - Vi booker jeres udflugter.

Lejrskole inspiration og ture

Få et tilbud på lejrskoleophold her.

Busture for lejrskoler og grupper: (priser på ture fås ved at kontakte os på mail på sandvig@danhostel.dk)

Sydtur kl. 9.00 – 17.00.
Turen starter med at køre gennem Allinge, Olsker, Klemensker til Almindingen, Danmarks tredjestørste statsskov. Her kører vi op til Rytterknægten, og beser Danmarks næsthøjeste punkt Kongemindet. Herfra spadseres til Ekkodalen. Turen går videre gennem Åkirkeby til Dueodde, en af Europas fineste sandstrande, her gøres ophold for at spise den medbragte mad, samt gå en tur i klitterne. Derefter køres gennem det lille fiskerleje Snogebæk og Nexø til Svaneke, hvor der bliver mulighed for at smage en røget sild og gå en tur på Glastorvet samt besøge et bolsjekogeri. Herfra køres til Brændegårdshaven, Bornholms Sommerland, her findes vandland, svævebaner, robåde m.m. Hjemturen går langs østkystens strandvej. Brændegårdshaven kan byttes ud med et besøg på Naturbornholm mod ekstrabetaling. Ellers man kan tage noget mere tid i Svaneke.
Ekkodalen - lejrskoleture bornholm

Nordtur kl. 9.00 – 17.00.
I starter fra Danhostel Sandvig kl. 9.00 og kører gennem Tejn, Bornholms største fiskerleje til Helligdomsklipperne ved Rø, hvor I ser det smukke klippeparti, derfra videre til Gudhjem, en af Danmarks smukkest beliggende byer. Her bliver et ophold på ca. 1 time, til at bese byen på egen hånd.

Derefter kører I ind i landet til Østerlars Rundkirke. Efter at have beset kirken kører I gennem Almindingen til Åkirkeby, hvor vi besøger Natur Bornholm, som er et natur- og oplevelsescenter, der gennem interaktive udstillinger, virtuel teknologi, samt naturvejledning har til formål at styrke interessen og forståelsen for øens natur og kultur. Herfra køres gennem Vestermarie, Nyker og Hasle til Jons kapel, også et meget smukt klippeparti, herfra går I ad kyststien til Vang, hvor bussen henter jer og kører jer tilbage til Danhostel Sandvig.
Gudhjem

Forslag 3: Bustur til Østerlars og Naturbornholm kl. 8.30 –15.00.
I starter fra Danhostel Sandvig kl. 8.30 og kører ad strandvejen gennem Tejn, Bornholms største fiskerleje til Helligdomsklipperne ved Rø, hvor I ser det smukke klippeparti, derfra videre til Gudhjem, en af Danmarks smukkest beliggende byer. Her bliver et ophold på ca. 1 time til at bese byen på egen hånd.

Derefter kører vi ind i landet til Østerlars Rundkirke, Bornholms største rundkirke. Herefter køres I til Naturbornholm, som er et natur-og oplevelsescenter, der gennem interaktive udstillinger, virtuel teknologi, samt naturvejledning har til formål at styrke interessen og forståelsen for øens natur og kultur. Kl. 15.30 køres tilbage til Danhostel Sandvig.

Østerlars rundkirke
naturbornholm

Sliptur til Døndalen og Østerlars Rundkirke. Kl. 8.30.
I starter fra Danhostel Sandvig kl. 8.30, hvor I vil blive kørt til Døndalen, hvor man bl.a. kan opleve Danmarks højeste vandfald, samt et planteliv med mange forskellige planter som ellers kun kan vokse i varmere lande. Man kan også møde nogle smådyr og insekter, som også er sjældne her i landet.

Fra Døndalen går man langs kysten til Helligdomsklipperne, her kan man eventuelt gå ind og besøge Bornholms kunstmuseum, gratis entre inden kl. 12.00. Herfra går man videre til Gudhjem ad den smukke redningssti langs kysten. Kl. 14.30 bliver man afhentet i Gudhjem, og bliver kørt til Østerlars Rundkirke, som beses. Herefter tilbage til Danhostel Sandvig. Turen kan også vælges uden besøg i Østerlars Rundkirke.
Døndalen

Sliptur til Jons Kapel kl. 8.30.
I starter fra Danhostel Sandvig kl. 8.30, hvor I bliver kørt til klippehulerne ved Jons Kapel, når I har udforsket de 4 klippehuler går I selv den smukke tur langs kysten, forbi Vang til Hammershus og tilbage. Turen er på ca. 10 km og det går meget op og ned. Der er kiosk og toiletter i Vang og ved Hammerhavnen. Er eleverne virkelig friske så kan man tage Hammerknuden rundt med i samme omgang og ende med en tur på 17 km.
jonskapel

Busture arrangeres i samarbejde med Jan Oles Turisttrafik som vi har mange års godt samarbejde med.

Cykelture for lejrskoler og grupper:

Ønsker I at se den skønne bornholmske natur fra en cykelsadel, kan I også leje gode tregears-cykler gennem os i samarbejde med Nordbornholms Cykeludlejning. Bemærk at cykler skal afhentes og afleveres i Allinge 2 km fra Danhostel Sandvig, eller laves aftale om levering og afhentning.

Vi anbefaler meget at i tage en cykelhjelm med, da det er meget bakket terræn I kommer ud at cykle i. For dem som ingen hjelm har, kan disse også lejes. Lav nu ikke for lange cykelture – mange undervurdere hvor hårdt det er cykle på det bakkede Nordbornholm.Helleristninger på Madsebakke

Christiansø tur for lejrskoler og grupper.
I bliver afhentet af en bus på Danhostel Sandvig og kørt til Gudhjem, hvorfra Christiansøfarten sejler jer til øen og efter ca. 3 timers ophold går turen retur igen, derefter med bus til Danhostel Sandvig. Det er muligt at få et par timer ekstra i Gudhjem inden turen går hjemad.
christiansø1

Hammerhavns bådfart.
Skøn sejltur langs klipperne ved Hammershus ruiner og ind i den våde ovn, en 70 m lang klippehule, forbi ”løvehovederne”, Den tørre Ovn og Danmarks største fuglefjeld. Bestilles ved ankomst til Danhostel Sandvig, eller ved at møde op ved bådfarten.
bådfart

Vandreture.
Der er mange muligheder for vandreture i den dejlige natur omkring Hammerknuden med det gamle stenbrud, Opalsøen, Krystalsøen, Hammerknuden og Hammershus. Vi har selv gået alle ruterne mindst 10 gange, så vi kan let fortæller jer hvor der er godt at gå en tur. Ture fra 1 time til 5 timer. Find Helleristninger, oplev det sagnomspundne Langebjerg eller find den skjulte paradisdal. Også historien om det Bornholmske Stenhuggeri kan følges via Stenhuggerstien. For 55 kr. per elev tager Danhostel værten jer med på en guidet tur langs Stenhuggerstien.
Hammershus

Klatring og Rapelling
I samarbejde med Bornholms Outdoorcenter kan I komme ud og klatre eller prøve rapelling i Vang granitbrud. Der er ca. 10 km, og de fleste vælger at gå den ene vej og nyde den smukke klippekyst. Vi kan arrangere busturen hjem også eller man kan cykle. Det er også muligt at rapelle eller klare ved Opalsøen som ligger tæt på os.
outdoor

Ture og arrangementer.
Alle nævnte ture og arrangementer bestilles her hos os. Priser på ture fås ved at kontakte os på mail på sandvig@danhostel.dk. Generelle lejrskole priser og entréer kan ses her.

Få et tilbud på lejrskoleophold her.