Danhostel Sandvig har fokus på FN´s Verdensmål - Læs hvad vi gør her

Sådan gør vi vores for at leve op til FN´s verdensmål.

FN´s verdensmål dækker både over klima, mennesker og miljø generelt. FN´s verdensmål er blevet en del af Danhostels DNA i 2019.

I 2021 kunne vi fejre at vores bygninger blev 100 % fossilfri. – Ingen gas, ingen olie kun rent el.
Bornholm har som mål i 2025 at alt energi kommer fra vedvarende energikilder.

Her er de tiltag vi har taget, for at leve op til de enkelte verdensmål. På Danhostel Sandvig vandrerhjem gør vi følgende inden for de 17 FN verdensmål.

Fn´s verdensmål

1 – Afskaf fattigdom.
Vi køber alle vores ting til gæstekøkkenet i en lokal genbrugsbutik. De får også de ting vi selv har i overskud som vi skal af med. Generelt forsøger vi aldrig at smide noget ud, som andre måske kan bruge. Overskuds varer fra vores kiosk der ikke kan sælges normalt sælges til spotpris når vi har noget.

2 – Stop sult.
Vi arbejder målrettet i vores køkken på at reducere madspild så meget som muligt. Overskudsmad bliver lavet til nye spændende retter.

3 – Sundhed og trivsel.
Vi har reduceret ryge områderne til kun to steder, der ligger væk fra værelserne. Målet er med tiden at lave et helt røgfrit Danhostel. Vi prioriterer at vores personale har det godt og trives og har skiftende opgaver. Tonen er god og det betyder meget for os, at alle både gæster og personale har det godt, når de er på stedet.

4 – Kvalitets uddannelse.
Vi har gratis WiFi, der blev væsentlig forbedre med en 100/100 fibernetforbindelse da vi overtog stedet. Vi har styrket rammerne for lejrskoler og givet dem gode idéer til et lejrskoleophold med læring. Vi har lavet et bibliotek med både fagbøger og skønlitteratur. Her er både danske og udenlandske bøger.

5 – Ligestilling mellem kønnene.
Medarbejderne får det samme i løn uanset køn. Vi har gjort vores toiletter i fællesområdet kønsneutrale så de nu bare er markeret med WC. Danhostel Sandvigs ejerskab er fordelt lige mellem kvinde og mand.

6 – Ret vand og sanitet.
Når vi handler nyt på sanitetsområdet, går vi efter vand og strøm besparende produkter. Alle vores køleskabe i storkøkkenet blev skiftet ud med et stort miljøvenligt kølerum, da vi overtog stedet. Det har reduceret vores CO2 udledning markant, da især freon er noget af det der belaster miljøet mest. Alt linnede vaskes hos Bornholms grønne vaskeri Victor Vask, der bl.a. genbruger regnvand.

7 – Bæredygtig energi.
Alle gæster opfordres til at sparer på strømmen. Alle pærer udskiftes løbende til LED. Det meste af den grønne energi der kommer fra Bornholm, stammer fra vindmøller. Vi har automatisk sensorlys de steder hvor det er muligt. Vores vandvarmere er skiftet ud og kører nu på rent strøm. Vores gamle oliefyr er skiftet ud med varmepumpe så vi nu er 100% fri for fossile brændstoffer.

8 – Anstændige jobs og økonomiske vækst.
Vi giver vores ansatte en løn der svarer til det generelle niveau på Bornholm, plus lidt ekstra. Vi sørger generelt for at lægge vores indkøb lokalt, og støtte den lokale økonomi på Bornholm. Vi prioritere vores medarbejderes trivsel højt.

9 – Industri, innovation og infrastruktur.
Vi opfordrer til klimavenlig ferie ved at benytte offentlig transport, som kører lige uden for vores dør, samt samarbejder med lokale cykeludlejning og busselskaber.

10 – Mindre ulighed.
Danhostels kerneprodukt er trygge rammer til fællesskaber, der opfordrer til samvær. Det forsøger vi at leve op til. Der skal være plads til alle, høj som lav. Vi modtager alle typer at gæster med smil og åbne arme.

11 – Bæredygtige byer og lokalsamfund.
Vi gør vores for at styrke den lokale historiefortælling og attraktivitet i området. Vi har et godt samarbejde med de andre overnatningssteder i byen, og sørger for generelt at handle lokalt når det er muligt. Vi er medlem af Foreningen Sandvig og deltager aktivt i de tiltag der er i byen. Vi er også medlem af foreningen “Børn på Nordlandet” der laver arrangementer for Bornholmske børn. Vi er desuden 100% ejet og drevet på Bornholm og betaler derfor også alt vores skal til Bornholms regionskommune.

12 – Ansvarligt forbrug og produktion.
Vi har fået aftale med et selskab der kan håndtere sorteret affald på Bornholm. Det betyder at plast samt pap og papir kan sorteres fra det øvrige affald. Vi sortere selv metal og glas samt plastflakser og dåer fra også. Vores lejrskoler opfordres til at medbringe drikkedunk og madkasse så vi kan sparer på emballagen. Vi benytter ingen plastik poser eller plastik emballage når du handler i vores reception/kiosk. Vores linnedpakker er ikke pakket i plastik. Vi sørger for at vælge råvarer efter sæson. Vi har fokus på at undgå madspild.

13 – Klima indsats.
Vi har lavet en sektion på vores webside her, hvor vi opfordre til klima venlig ferie. Vi har vegetariske alternative i vores morgen og aftenbuffet efter ønske. Vi samler affald i naturen omkring os, hver gang vi er ude. Ved smør-selv-madpakker er der emballage af papir, og der opfordres til at tænke på miljøet.

14 – Livet i havet.
Vi samler affald på den lokale strand jævnligt og er tilmeldt som halvmiljøvogtere. Vi sørger for at vores affald kommer rette sted hen, så det ikke ender i naturen. Da vi har mange lystfiskere gæster, betyder havet og des sundhed meget for os, og er noget vi altid har fokus på. Vi benytter klude af bomuld i hele huset således at vi helt undgår klude med mikroplast.

15 – Livet på Land.
Vi bruger ingen kemikalier til bekæmpelse af ukrudt på vores udendørsområder. Alt ukrudt fjernes med håndkraft, spules eller brændes væk.

16 – Fred, retfærdighed og stærke institutioner.
Her er ingen diskrimination. Alle gæster er velkommen uanset køn, hudfarve, kultur og seksualitet.

17 – Partnerskaber for handling.
Vi har et godt samarbejde med de andre Danhostels i kæden, hvor vi deler erfaringer og gode råd, der kan hjælpe os alle til at blive bedre, til at passe på miljøet og hinanden.

Velkommen til et overnatningssted der har taget stilling til FNs´verdensmål – Book jeres overnatning her.

kamelhovederne