Oplevelser på din ferie til Bornholm - Danhostel Sandvig Vandrerhjem

Oplevelser på din ferie til Bornholm

Bornholm har rigtig meget at byde på, og det kan godt være svært, at vælge ud hvad man skal se. Vi giver her vores bud på nogle af de bedste oplevelser, du kan se på en ferie på Bornholm. Her er attraktioner og oplevelser for hele familien. Klassiske Bornholmske oplevelser som de fleste ser når de er på øen.

Bornholms største attraktion Hammershus kan du læse om her.

Book din ferie på Bornholm her.
kamelhovederne

Brændegårdshaven (tidligere kendt som Jobo-land)

Bornholmsk udtale (Brandskershavan). Dette er Bornholms forlystelsespark og sommerland. Stedet er især populært for dets vandland med rutsjebaner og børnebassin. Stedet har også en lille zoo, sejlbåde, minigolf, scene med shows hele sommeren, caféer, klatreland, hoppeland, svævebaner osv. De store karruseller og rutsjebaner findes ikke men til gengæld er her hygge og familie kvalitetstid, der giver gode oplevelser.
Læs mere om Brændegårdshaven her.
brændegårdshaven

Bornholms Middelaldercenter

Tag familien med til middelalderen. Besøg stormandsgården, se landbobebyggelsen eller gå en tur i den idylliske mølledal. Deltag i de mange små prøv-selv aktiviteter. Hold øje med dagsprogrammet og deltag også når der er middelalder marked hver sommer, hvor centeret myldrer af liv og der er fyldt med spændende boder og stande.
Læs mere om Bornholms Middelaldercenter her.
BornholmsMiddelaldercenter

Bornpark Minigolf

Lige ved siden af Bornholms Middelaldercenter finder du Bornpark Minigolfbane. Dette er den nyeste og største minigolfbane på Bornholm. Banen er netop udformet som Bornholm og hvert hul er en Bornholmsk attraktion. Spil minigolf mellem rundkirker, Hammershus, Christiansø og andre kendte steder. Et yderst populært sted både for lokale og turister.
Læs mere om Bornpark Minigolf her.

Østerlars Rundkirke

Når I nu alligevel er ved Middelaldercenter og Bornpark så kan I også nyde synet af Østerlars Rundkirke, som er en af Bornholms største attraktioner. Kirken er den største og ældste af Bornholms fire rundkirker, og ligger på en bakketop på Vietsvej ca. 500 meter nord for Østerlars by. Kirken menes at være opført omkring år 1150. Se også vores sektion om de Bornholmske Rundkirker her.
Læs mere om Østerlars Rundkirke her.
Østerlars rundkirke

Dueodde strand og Fyr

Stranden er kendt for sit ualmindeligt fine hvide sand, der i mange år har været brugt i timeglas, fordi det er så fint. I finder Dueodde strand på Sydbornholm efter en tur forbi et smukt klitlandskab. Besøg også Dueodde fyr og nyd den flotte udsigt fra toppen. Skal I bruge en rigtig børnevenlig strand, så tag lidt nordpå fra Dueodde til stranden Balka. Her er også fint sand men ekstremt lavvandet og derfor ideelt til helt små børn. Læs mere om de Bornholmske strande her.
Læs mere om Dueodde fyr her.
dueodde

Helligdomsklipperne

Klipperne der ligger mellem Tejn og Gudhjem, er en af Danmarks største naturattraktioner. Her er klippekysten meget dramatisk, og fyldt med eroderede klipper, der danner hulrum, sprækker og søjler. Her kan du i grotten ”Sorte Gryde” bevæge dig 60 meter ind i klippehulen og måske finde den yderst sjældne grotteedderkop. Klipperne er også et smukt syn fra havet. Her kan en bådtur fra evt. Gudhjem give et smukt udsyn til klipperne. Besøg også Bornholms Kunstmuseum som ligger lige ved klipperne. Er der for mange mennesker ved den Sorte Gryde, så gå lidt længere ned af kysten og besøg klippehulen “Tørre Ovn”, som de fleste også synes er en stor oplevelse.
Læs mere om Helligdomsklipperne her.
helligdomsklipperne

Paradisbakkerne og rokkestenen

Det stærkt kuperede klippelandskab ligger på Østbornholm 3 km nordvest for Nexø. Her finder du ikke kun enestående natur, men også en af de berømte vandreblokke rokkestenen som stadig kan rokke. Der findes yderligere to rokkesten på Bornholm Her findes også resterne af Gamleborg, som er en af Bornholms 7 borgruiner. Her ligger også en lang række sprækkedale der er kendt som Helvedesdalene, hvor der er flere store vandreblokke.
paradisbakkerne

Rytterknægten – Kongemindet – Bornholms Højeste punkt

På Bornholms højeste punkt – Rytterknægten – finder du tårnet Kongemindet, der blev bygget i 1856 til minde om Frederik VII og Grevinde Danners besøg nogle år før. Da skoven voksede og tog udsigten, blev tårnet forhøjet i 1899 med et stålstillads. Med både granit- og ståltårn er Rytterknægten i alt 184 meter over havet. Fra Rytterknægten finder du en fantastisk udsigt over hele Bornholm, og i klart vejr kan du se helt til Christiansø og Sverige.
Rytterknagten

Få endnu mere inspiration til din ferie på Bornholm på vores oversigt over attraktioner i gåafstand fra Danhostel Sandvig Vandrerhjem.

Book din ferie på Bornholm her.