Vandreferie på Bornholm - Guide til den bedste vandreferie på Bornholm

Vandreferie på Bornholm

Vandreferie på Bornholm er blevet utroligt populært de sidste par år. Den måde man komme ud og opleve naturen helt tæt på giver vandreferien en helt særlig betydning, som rigtig mange har fået øjnene op for. Især turen Bornholm rundt og den nye Højlyngsstien er populære ruter.

På Danhostel Sandvig vandrehjem tager vi hvert år imod mange gæster der kommer netop med det formål at vandre på Bornholm. Derfor kan du også bestille overnatning helt ned til en enkelt nat, så du kan komme videre på dine ture.

slotslyngen - vandreferie på Bornholm

Her får du en guide til de mest populære vandreture på Bornholm:

Bornholm Rundt – Kyststien
Den smukke kyststi der løber hele vejen langs Bornholm, er den mest kendte og yderst populære rute. Turen er på 120 km. og tages gerne over 4-6 dage. Kysstien er en del af Bornholms gamle redningsstier. Disse stier skulle ligge helt ud til vandet og have godt udsyn. Det betyder også at man kommer tæt på Bornholms helt fantastiske og unikke natur under hver eneste del af ruten.

Bornholm rundt langs kysstien kan gås i begge retninger, vi anbefaler at man starter turen fra Rønne og går mod øst. På den måde starter man i den flade del af øen. De midterste dage byder så på smukke klipper og fysiske udfordringer, hvor efter du kan slappe lidt af på den sidste flade del af turen igen. Starter du den anden vej, kan de første to dage blive rigtig hårde, især hvis du tager turen på 4 dage.

Tager du turen Bornholm rundt i 4 etaper kan du overnatte ved Dueodde, i Svaneke og på Danhostel Sandvig Vandrerhjem.

Tager du turen over 6 dage kan du overnatte ved boderne, (evt. på Rosengaarden), ved Dueodde, i Svaneke, I Gudhjem og på Danhostel Sandvig vandrerhjem.

Miniferie på Bornholm

Højlyngsstien
i 2020 åbnede den helt nye rute Højlyngsstien. Turen går fra Sandvig til Årsdale og er på 67 km. Turen er lavet så den fører jer igennem noget af Bornholms smukkeste natur inde i landet. Den tager jer også forbi mange kendte steder på Bornholm så som Hammershus, Ekkodalen, Bornholms højeste punkt, Rokkesten osv. En enkelt rundkirke kan også spottes på ruten.

Turen gås som regel over 4-5 dage. Nogen tager den også på 2. Det anbefales at I har en base hvor I overnatter og kører ud fra, evt. med to biler eller med bus. Der er kun shelter overnatning ude på selve ruten.

Højlyngsstien starter bare 5 minutters gang fra Danhostel Sandvig og vi er derfor et godt udgangspunkt til en god vandreferie på Højlyngsstien.

højlyngsstien - vandreferie Bornholm

Små hemmeligt tips til Højlyngsstien
Højlyngsstien er lavet således at man kan tage flere små ture ud fra ruten for at få flere oplevelser.
Vi anbefaler at man bl.a. søger væk fra stien på disse steder:

  • Hammershus, ses smukt fra stien, men man bør lige gå et smut op på selve borgruinen hvis man ikke har været der før.
  • Ravnedal, den smukke dal ses bedst fra hovedvejen der skærer igennem. I kommer ud til vejen ca. 300 m fra det smukkeste sted.
  • Olsker, skal I have rundkirken med, så skal I også et smut væk fra stien før I går videre.
  • Rutsker Højlyng, følg skiltet der viser mod stenrøret og se den gamle varde. Gå tilbage til stien efterfølgende.
  • Gamleborg, i slutningen af Ekkodalen, gå op ad trappen og nyd den fine borgruin inden I går ned til ruten igen.
  • Fugletårnet ved Ølene Vildtreservat. I går lige forbi, så det er nemt lige at tage turen op og nyde udsigten.
  • Rokkestenen i Paradisbakkerne, en lille smut tur til den sidste Bornholmske rokkesten på ruten, der som den eneste stadig skulle rokke.

 

Vandreture ved Sandvig
Her på Nordbornholm er naturen smukkeste og mest spektakulær med de mange klipper som resten af Danmark ikke kan prale af. Her findes mange gode vandreruter der kan nydes på en ferie her. Eks.

Hammerknuden rundt, der er på ca. 7 km. Turen går på ydersiden af Hammerknuden og du får unik natur hele vejen.

Den nye Stenhuggerstien er også en skøn tur, den er på 5 kilometer og går på indersiden af Hammerknuden og fortæller en stor del om historien bag stenhuggeriet på Bornholm.

Prøv også den udfordrende rute Finnens Fodspor, stien er på 5 km og tager dig ud på en rute med mange stigninger og klippefyldt terræn.

stenhuggerstien - vandreferie på Bornholm

Book din overnatning på Danhostel Sandvig, så er du klar til en god vandreferie på Bornholm

Du kan læse meget mere om vandreferie på Bornholm her

Læs mere om outdoor ferie på Bornholm her