Lejrskole forplejning - Så godt spiser lejrskoler på Danhostel Sandvig

Forplejning til lejrskoler på Bornholm på Danhostel Sandvig

Vi ved at maden er vigtigt også for lejrskoler. Vi har derfor tilpasset en forplejning bestående af en varieret god menu. Vi VIL have den bedste lejrskole forplejning på Bornholm!

lejrskole forplejning

Morgenbuffet
Morgenbuffeten består af franskbrød, trekornsbrød, rugbrød, ris kiks, diverse pålæg, frugt og grønt, mælk, havremælk, yoghurt, mysli, havregryn (også glutenfri), cornflakes, juice, kaffe, te, marmelade og lidt andet godt alt efter sæson.

Frokost
Når I har spist morgenmad, bliver der gjort klar til smør-selv-madpakker. Her er gode sandwich boller eller rugbrød, samt salat, forskelligt pålæg, mayonnaise og andet godt der kan fyldes i. (Eleverne kan med fordel medbringe en madkasse så vi sparer på emballagen og derved gavner miljøet.)

Alle elever kan ved ankomst få udleveret en flakse vand, (hvis ikke de selv har medbragt drikkedunk, ANBEFALES af hensyn til miljøet). Vi forsøger at leve op til FN´s verdensmål og derfor opfordrer vi eleverne til at passe på flasken og bruge den som drikkedunk under hele opholdet og selv genfylde. Vandet i de Bornholmske haner er noget af Danmarks reneste.

Aftensmad til lejrskoler
Et typisk lejrskoleophold er på 4 overnatninger og derved 4 aften måltider. Vi har delt vores menu op således at der over de 4 dage, er et måltid med kartofler, ris/bønner, pasta og brød. Der er altid salat buffet til maden.

Eksempler på mad med ris kan være:

 • Kyllingegryde med ris
 • Koteletter i fad med ris

Eksempler på mad med kartofler kan være:

 • Skinke med flødekartofler
 • Brændende kærlighed med kartoffelmos
 • Kyllingelår med kartofler
 • Skinkesteg med bearnaise og kartofler

Eksempler på mad med Pasta

 • Spaghetti og kødsovs
 • Kold pastasalat
 • Klassisk Lassange

Eksempler på mad med brød

 • Chili con carne med flutes
 • Byg selv burger/hot dogs
 • Byg selv pitabrød/vraps eller tacoskaller

Allergener og specielle behov til lejrskole forplejning
Vi har altid riskager og havregryn (glutenfri) samt havremælk (laktosefri og vegansk) på vores morgenbuffet. Vores aftensmåltider findes i vegetar versioner også. Vi har også mulighed for at lave retter uden svinekød. Her kan det tit være det vegetariske alternativ der tages i brug. Vi beder venligst om at man kun bestiller special mad hvis man har et reelt behov da dette både betyder flere omkostninger og mere arbejde for os.

Særligt for glutenfri
De fleste typer af tilpasset mad betyder ikke en stor merudgift for os og derved heller ikke for jer, men lige med glutenfri produkter der har en stor merpris og som skal købes specielt til lejligheden tager vi et gebyr på 25. kr. pr. dag.

Husk at oplyse så tidligt som muligt hvad I har behov for af allergivenlig eller religiøs tilpasset forplejning.
Det er svært at nå at tilpasse hvis det først oplyses ved ankomst hvor mange varer allerede er leveret.

Der serveres ikke aftensmad efter kl. 20, så ankommer I sent skal I sørge for at have spist på færgen. Ligeledes servere vi heller ikke morgenmad før kl. 7. Skal I med den første færge kan I efter aftale smøre madpakke aftenen før.

Læs mere om lejrskoler på Bornholm på Danhostel Sandvig her.

Send en forespørgsel på et lejrskoleophold her.

lejrskole bornholm