Guide til Bornholm på en regnvejrsdag - Danhostel Sandvig

Det skal du lave på en regnvejrsdag på Bornholm

Solskindsøen Bornholm lever ikke altid op til sit navn. Men som det sted i landet med flest solskindstimer, er det heldigvis ikke så tit at det regner en hel dag. Skulle det dog være tilfældet, så er her en række forslag til indendørs aktiviteter I kan lave på øen når det regner.

Book din ferie på Bornholm her.
Melstedgaard

NaturBornholm
NaturBornholm er et indendørs oplevelsescenter. Her kan du opleve Bornholms natur i nutid og fortid. Der er udstillinger og aktiviteter, og det er ikke nok at bruge hovedet, man skal også bruge kroppen. Den interaktive udstilling giver god underholdning for hele familien. Entre, Børn under 3 år kommer gratis ind.
Læs mere her.
naturbornholm

Bornholms Sommerfuglepark
Her er altid 27 grader og mere end 1.000 sommerfugle, uanset hvor skidt vejret er udenfor. Kom ind i tropevarmen og se de smukke sommerfugle. Her er også eksotiske planter og fuglearter, der med deres lyde sætter stemningen for en tur i troperne. Se også ægte silkesommerfuglelarver i morbærtræ drivhuset. Entre, børn under 4 år gratis.
Læs mere her.
sommerfugl

Juhls Minigolf – INDENDØRS
Juhls Minigolf ligger i Rønne og er indendørs, derfor kan der spilles minigolf hele året og i alt slags vejr. Her er 2.000 m2 indendørs minigolf, hvor der både er Betonbane og Eternitbane. Betonbanen har internationale professionelle minigolfmål, og er noget af det ypperste indenfor minigolfverden. Sværhedsgraden på Eternitbanen er høj og der er ingen nemme veje igennem banen, andet end masser af træning. Eternitbanen kan spilles uden tidsbestilling og koster 40 kr. pr. person.
Læs mere og book her.
minigolf

Bornholms Rovfugleshow
Måske tænker du at et Rovfugleshow nok ikke lige er sagen hvis det regner. Men Bornholms Rovfugleshow har en stor indendørs opvisningshal med siddepladser til deres show, og her rykker de ind når det regner. Gennem daglige flyveopvisninger og udstilling lære publikum en masse om rovfuglenes forunderlige verden.
Læs mere her.
Bornholms Rovfugleshow

Bornholms Museum, Hjorts fabrik og Erichsens Gård i Rønne
På Bornholms Museum i Rønne finder du et 3 etagers kulturhistorisk museum. Med bl.a. bornholmsk arkæologi, udstillinger om Bornholms søfart, russisk besættelse, klassiske bornholmerure, en gammeldags skolestue, nostalgisk legetøj og meget mere.

I Rønne finder du også den kendte gamle Hjorts Keramik Fabrik. Her produceres stadig keramik, og det er muligt selv at prøve kræfter med at dreje i ler. Her skal dog bookes tid i forvejen, og gerne i god tid. Her er også en historisk samling af keramik og en smuk have, der kan nydes når vejret er til det.

Endelig finder I også i Rønne den historiske Erichsens Gård. Stedet er et fredet købstadshus, som emmer af nostalgi. Huset er bygget i starten af 1800-tallet og er særdeles godt bevaret. Få en pandekage lavet i det gamle køkken.

Alle under 18 år kommer gratis ind. Der kan købes en fællesbillet til de 3 museer, samt til Gårdmusset Melsted Gård for en samlet pris af 100 kr. per voksen. Så kan Melsted Gård besøges en dag hvor det ikke regner. Museet i Rønne har åbent Hele året og Hjorts Fabrik er det også muligt at besøge det meste af året.
Læs mere om Bornholms Museums 4 afdelinger her.
Hjorts fabrik

Bornholms Tekniske Samling
Dette hyggelige museum rummer historiske maskiner, husgeråd, møbler, køretøjer og meget andet, der har tilknytning til Bornholm. En oplagt mulighed for at vise børnene hvordan et fjernsyn så ud da I selv var børn. Se også det store gamle elværk blive startet op, og bliv nostalgisk sammen med de mange fine gamle ting. Musset drives af frivillige kræfter, der hele sommeren servicerer de besøgende, og hele vinteren nusser om genstandene og sætter stedet i stand.
Læs mere her.
Bornholms Tekniske Samling

Rønne Biograf
I Rønne by findes Rønne Bio, her vises de nyeste præmierefilm løbende. Der er kun én sal, og derved kan der kun vælges én film på et bestemt tidspunkt. Det er charmen ved en gammel lokal biograf. Her er plads til 250 mennesker og god benplads til alle. Tidligere kåret som “Årets hyggeligste biograf”.
Læs mere og se dagens program her.

En tur i svømmehallen
Der er svømmehal i Rønne og i Gudhjem. I Gudhjem Svømmehal er der et bassin på 28 grader med vipper, vandrutsjebane og vandlegetøj. I Rønne Svømmehal finder du 25 meter bassin, stort springbassin og et lavt vands børnebassin på 32 grader. Der er sauna i begge svømmehaller. Her er åbent hele året.
Læs mere om Rønne Svømmehal her. Læs mere om Gudhjem Svømmehal her.

Værftet – skatehal, legeland og cafe
her kan hele familien boltre sig, der er både faciliteter til de store og de små og gode afslapningssteder til de voksne. Perfekt til en regnvejrsdag, hvor I har fået nok af at være uden for. Stedet er drevet af en frivillig kristen forening. Fra 2020 holdes der i øvrigt åbent hele året.
Læs mere her.

Bornholmertårnet
Bornholmertårnet på Sydbornholm hævder at have øens bedste udsigt, vi ved ikke helt om vi mener det kan slå udsigten fra toppen af hammerknuden. Men det kan I selv vurderer, hvis I besøger Bornholmertårnet. Oplev et tidligere topsikret militært anlæg. Her har du mulighed for at komme ind og opleve stemningen i den tidligere NATO-lyttepost, og se de spændende og topsikrede lokaler fra Den Kolde Krig. Selve tårnet er 70 m højt og har 400 trappetrin OG elevator. Her er også spionjagt, cafe, billedeudstilling og film om den kolde krig.
Læs mere her.
bornholmertårnet

Bornholms Automobilmuseum
Dette hyggelige museum har mere end 80 automobiler, traktorer og motorcykler. Her er mærker som Rolls-Roys, Jaguar, Porche, Tatra, Morgan, Adler, Rovin, Metz, Singer, Delahaye, Heinkel, Saab, NSU, Berkeley, Zundapp, Fiat, Volvo, Wartburg, Syrena, Reiley, Mercedes, Ford, Austin, Morris, Triumph m.m. Der udstilles også en serie interessante 1:18 modelbiler med historiske biler. Kom og få en nostalgisk oplevelse og oplev bilens barndom med familien.
Læs mere her.

Bornholms Kunstmuseum (OBS lukket frem til 2026)
Bornholms Kunstmuseum ligger nord for Gudhjem. Musset har et areal på 4.000 kvadratmeter fordelt på tre niveauer, der følger terrænets naturlige fald mod klippekysten. I gamle dage valfartede folk til området på grund af Helligdomskilden, som blev tillagt en helbredende kraft. I dag symboliserer den oplevelser, rekreation og åndelig udvikling. Og kilden løber nu i en vandkunst gennem hele museumsbygningen, inden den ledes ud i Østersøen gennem en lille ønskebrønd. Her kan I opleve en fast og skiftende kunstudstillinger.
Læs mere her.
kunstmuseum

Tag på Røgeri og spis sild
Ingen ferie på Bornholm uden en røget sild. Oplagt er det at besøge enten Allinge Røgeri eller Nordbornholms Røgeri, der begge ligger tæt på os på Allinge havn. Begge steder har i sommerperioden åbent både til frokost og til aften og har et stort udvalg af røgvarer og andre lækre fiskespecialiteter. I kan også vælge at købe jeres røgede sild med hjem og selv tilberede jeres ”sol over Gudhjem” mad i vores gæstekøkken.
Læs mere om Allinge Røgeri her. Læs mere om Nordbornholms Røgeri her.
Røgede sild

Tag på glaspusteri og se det gamle håndværk
Inde hvor glaspusterne arbejder er der altid varmt, deres store glasovn afgiver varme nok til, at ingen behøver at fryse. Derfor er glaspusterierne et oplagt besøg på en småkold regnvejrsdag. I kan blandt andet se Pernille Bastrup lave glas i Gudhjem på hendes glasrøgeri. Efterfølgende kan I tage turen forbi Baltic Sea Glas, der ligger lidt syd for Gudhjem ved kysten, for til sidst at besøge Pernille Bülow glas i Svaneke. Sidst nævnte tilbyder workshop hvor man selv kan lave smykker af glas.
Læs mere om Pernille Bastrup og Gudhjem Glasrøgeri her.
Læs mere Baltic Sea Glas her.
Læs mere om Pernille Bülow Glas her.
Glaspusteri på Bornholm

Smag på Bornholm
Tag en tur ud og oplev Bornholms mange gode madsteder og gårdbutikker. Kør eks. mod Svaneke og spis på Svaneke Bryghus, hvor I også kan smage en masse Bornholmsk øl. Husk at købe Bolsjer med hjem også.  I kan også få den berømte store Tartelet i Ekkodalhuset Cafe genlyd. Skal det være gourmet så besøg Restaurant Kadeau. Spis en is i Gudhjem eller ved Kalas lige rundt om hjørnet. Læs mere om gourmet tur på Bornholm her.
Kalas is

Bornholms Forsvarsmuseum
Spændende gammel militær historisk samling, der er lavet så hele familien får en oplevelse ud af et besøg. Entre for voksne, alle under 6 år er gratis. Her er mange genstande fra tyskernes besættelse i 2. verdenskrig og den russiske besættelse efterfølgende. Se en ægte enigma maskine og resterne af en V1 bombe. Her er også en kampvogn som blev brugt i filmen Olsen Banden Junior. Udstillingen opdateres løbende og her et tit arrangementer for hele familien.
Læs mere om Bornholms Forsvarsmuseum her.
forsvarsmuseum

Bornholms natur
Egentlig opfordrer vi til I finder regntøj og gummistøvler frem og tager ud og oplever naturen som den tager sig ud i regnvejr. Der er næsten ikke noget tidspunkt hvor de Bornholmske klipper er smukkere end når de er våde af regn. De mange nuancer og farver i klipperne træder meget mere frem. Oplev eks. også de Bornholmske vandfald, der fyldes godt op når det regner og derved er et endnu mere spektakulært syn. Læs mere om vandfald her.
Ekkodalen

Hvis I har brug for andre forslag til hvad I kan foretage jer på en regnvejrsdag, eller en helt alm. dag på Bornholm, så spørg endelig i vores reception.

Book dit ophold på Danhostel Sandvig på Nordbornholm her.